Een Online Pokerroom Uitkiezen

Slechts een heel klein deel van de pokeraars die overwegen online te gaan spelen heeft ooit een echte pokerroom gezien waardoor het moeilijk is om je iets voor te stellen bij een online pokerroom. Het woord ‘room’ alleen als is tegenstrijdig met wat internet is en hoe het werkt. Een kamer is iets met eindige afmetingen, maar internet is eindeloos. Zelfs ervaren live spelers moeten zich afvragen hoe poker sites een online pokerroom realiseren. Het goede nieuws is dat de meeste beginners in het online poker blij verrast zijn met hoe gemakkelijk het allemaal werkt en tegelijkertijd hoe veelzijdig online pokerrooms eigenlijk zijn.

Wat is een pokerroom? Visueel lijkt het veel op een chat room, maar met een miniatuur pokertafel in het midden. Technisch is het een complexe wir-war van spelsoftware. De verschillende online pokermerken hebben veel tijd en geld gestopt in het gebruiksvriendelijk maken van hun pokerrooms, dus je hoeft je nergens druk om te maken en kunt je volledig concentreren op wat er op de tafel gebeurt.

Wat is het verschil tussen een goede en een slechte pokerroom? Elke pokerroom heeft een verschillende combinatie van toeters en bellen – poker bonussen, spellen, toernooien, beloningsprogramma’s, accountinformatie, tafelontwerp – maar waar het uiteindelijk om gaat is de software. De software bepaalt hoe de pokerroom eruit ziet, hoe het allemaal aanvoelt en hoe veilig de stortingen en opnames zijn. Als je een beetje bekend bent met de verschillende software platforms kan je de slechte pokerrooms gemakkelijk ontwijken en nieuwe pokerrooms vinden die je favoriete platform gebruiken.

Hoe krijg je toegang tot een online pokerroom? Om het meeste te halen uit de pokerroom van je keuze raden wij aan om het volledige software pakket te downloaden. Vandaag de dag bieden ook veel online pokerrooms een Flash versie van hun sites aan waardoor hun tafels voor Mac, Linux en zelfs mobiele gebruikers toegankelijk worden. Een Flash pokerroom kan je meteen gebruiken als je account goedgekeurd is, maar toegang krijgen tot de volledige pokerroom is niet veel meer werk: als je een account hebt gemaakt en de software van de pokerroom hebt gedownload zou je de lobby en een aantal tafels in slechts enkele seconden moeten kunnen laden. De enige uitzondering op de regel is wanneer een pokerroom het land waar vanuit jij wil spelen niet toestaat. De pokerroom herkent automatisch IP-adressen uit niet toegestane landen en de gebruiker komt dan op een pagina terecht met de melding dat hij op deze site niet kan spelen.

Hoe kan je de beste pokerroom kiezen? De eerste stap is om te weten wat het belangrijkst voor je is. Enkele van de grootste pokerrooms hebben bijvoorbeeld maar een beperkt aantal verschillende spellen. Als je een minder populaire variant graag speelt, zoals Stud, dan kan je het best eerst controleren of de betreffende pokerroom dat spel wel actief host. Aan de andere kant, als je alleen maar geïnteresseerd bent in Hold’em vind je op nagenoeg alle online pokerrooms wel voldoende activiteit.

Denk ook aan wat eerder werd beschreven over hoe belangrijk het software pakket is. Een pokerroom met nieuwe of minder bekende software heeft misschien nog wel last van wat bugs terwijl software die al langer gebruikt wordt consistenter werkt en waarschijnlijk meer extra’s biedt zoals rabbit cams, notities, zelf te kiezen avatars etc. Laat je ook niet de verkeerde pokerroom in lokken door een grote bonus. Sommige van de beste pokerrooms hebben ook gulle bonussen, maar veel van de mindere en ronduit onbetrouwbare pokerrooms beloven grote bonussen of gratis poker geld om onoplettende spelers te lokken.